Berlingske tänker nytt – helt nytt

Kontorslandskap med fri placering för de anställda.

Har förmånen att vara på Nordiska Marknadsdagarna i Köpenhamn. Och resan har redan betalat sig. Igår besökte vi Berlingskes nya lokaler i centrala Köpenhamn.

Det lilla i sammanhanget är att ingen anställd har en fast arbetsplats, utan det är fri placering utifrån vissa avdelningsramar. Det lilla i sammanhanget är att de medvetet har skapat 800 tillgängliga arbetsplatser åt 1200 medarbetare med förklaringen ”journalister ska ju ändå vara ute på fältet och jobba”.

Det som imponerar är koncernens integrationsarbete. Och då menar jag inte att alla journalister ska skriva och producera till alla kanaler – det är gammal skåpmat vid det här laget.

Nej, det som verkligen imponerar är att koncernen, som består av cirka tio större titlar (morgontidning, kvällstidning, nischtidningar och olika webbplatser), har integrerat sitt nyhetsarbete mellan titlarna. Redaktören för BT (kvällstidning) sitter sida vid sida med redaktören för Berlingske Tidende (morgontidning) och kan ta del av varandras material.

Inom kort kan samtliga redaktörer och journalister ta del av varandras planeringsverktyg, så att alla verkligen har full koll på vad som är på gång på varje tidning. Inom kort kommer koncernen även att dela på research-resurser.

För att jämföra: Tänk er att redaktionen för SvD och Aftonbladet skulle arbeta sida vid sida.

Rätta mig gärna, men jag vet ingen mediekoncern i världen förutom Berlingske som redaktionellt arbetar helt integrerat mellan titlarna. Onekligen spännande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: