Ny karttjänst på Corren.se som lovar mer

Igår lade vi ut en karttjänst för lagfarter på Corren.se/bostad/lagfarter.

Tjänsten bygger på lagfartsdata från lantmäteriverket, kartunderlag från Google (Tele Atlas) och geodata från kommunlantmäteriet.

Det som har krävt mest trix&fix från vår programmerare är grupperingen av objekt som en funktion av vald zoomnivå. Utan grupperingsfunktionen blir användbarheten obefintlig när man plottar hundratals objekt så som vi gör.

Inspiration till den grafiska designen har vi hämtat från Sydsvenskans och Kristianstadsbladets lagfartskarta (båda utvecklade av företaget Good Old) och kommande funktionalitet från norska Budstikka, som har en välkänd händelsekarta på sin nyhetssajt.

För nu när vi har grundfunktionaliteten på plats kommer vi att vidareutveckla kartan med fler lager. Vi kommer inledningsvis fokusera på att göra en komplett tjänst för husköpare. Vi kommer därför som nästa steg publicera objekt till salu från vår Lokus-databas och objektsurvalet från vår intressanta tjänst dagens visningar. Därefter ser jag gärna att vi plottar ut dagis, skolor och annan relevant information som husköpare är betjänt av för att planera sin investering.

Tipsa gärna om lager som ni skulle tycka är intressanta att publicera på kartan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: