Spännande framtid när GPS:en blir var mans leksak

ABI Reasearch skriver att det används 900 miljoner GPS:er i världen år 2013. I rapporten står det att GPS:en kommer att inkluderas i mobiltelefonerna, vilket ju redan idag är verklighet i de dyrare telefonerna. Det var väl heller ingen som missade att GPS:en blev utsedd till årets juklklapp i Sverige 2007.

Med GPS:en kommer flera spännande möjligheter, både kommersiellt och användarmässigt. Jag själv har installerat programmet Shozu i min lur som har GPS och geotaggar på så sätt automatiskt när jag fotar med mobilen. Genom samma program skickar jag bilderna till Flickr och utan extra handpåläggning är bilderna plottade på en karta. Snyggt!

Corren har tidigare gått ut med att vi ska testa geografiskt styrda annonser. Jag återkommer senare i vår med resultatet av testerna. Då kommer vi inte att geopositionera användaren genom GPS utan avläsa positionen med andra mindre noggranna metoder. Idén är att vara förberedda när GPS:en blir var mans leksak i exempelvis mobilen.

Annonser

One Response to Spännande framtid när GPS:en blir var mans leksak

  1. […] Beata Wickbom 10.20-11.00 – Var tredje bild som publiceras av gemene man på webben är geotaggad i nån form.  Självklart inte genom exakta koordinater, men genom taggar med geografiska namn. Mer om geotaggning: https://citygateforum.wordpress.com/2008/01/24/spannande-framtid-nar-gpsen-blir-var-mans-leksak/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: