Är det verkligen så enkelt, Jardenberg?

I söndags publicerade HD en 65 000 tecken lång fördjupning om ett mord. Jag har inte läst artikeln själv, men tror säkert att det är en läsvärd artikel, kanske till och med det bästa HD publicerar iår. Läs mer om publiceringen på Medievärlden.se.

Joakim Jardenberg skriver i sin blogg att ”Jag tvekar inte en sekund när jag säger att så här, precis så här, ser framtidens lokala papperstidning ut. … En helt unik produkt. Åhhh, vilken härlig framtid.”

Men är det verkligen så enkelt att skapa två olika produkter av print- och webbupplagan? Räcker det att en gång i veckan publicera en fördjupning? HD:s chefredaktör Lars Johansson säger dessutom till Medivärlden att ”Den här typen av jobb skull vi aldrig kunna ta oss tid till” (artikeln är skriven av en student på JMG).

Jag tror tyvärr inte att HD:s publicering i söndags är svaret på hur mediehusen ska skapa väsentliga skillnader mellan print- och webbupplaga så att konsumenten känner en nytta och ett behov av att ta del av båda produkterna. Det behövs en mer genomtänkt publiceringsstrategi som håller sju dagar i veckan.

Annonser

2 Responses to Är det verkligen så enkelt, Jardenberg?

  1. Jardenberg skriver:

    Kul att se bloggen vakna till liv. Och nej, det är inte SÅ enkelt. En byggsten är på plats. Ett par återstår. Här har du svaret: http://www.mindpark.se/2008/01/20/welcome-to-the-future/#comment-2850

  2. […] sätt är naturligtvis att förändra papperstidningen. Då är det allt som oftast mer fördjupningar som efterfrågas. Men frågan är om vi mäktar med detta? Inom en treårsperiod har jag svårt att se hur […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: