Tilltron till virtuella världar finns kvar – varför?

I min mejlbox fanns det nu på morgonen ännu ett nyhetsbrev som hissar virtuella världar. ”2010 kommer 20% av de globala återförsäljarna att vara närvarande i onlinespel och virtuella världar.” (källa Gartner). Onlinespel ställer jag mig inte frågande till, men virtuella världar? I samma nyhetsbrev står det att läsa att Second Life har närmare 11 miljoner registrerade användare. Visst fantastiska siffror, men å andra sidan vet jag sedan tidigare att det (åtminstone sommaren 2007) endast rör sig om 560 000 aktiva medlemmar (world-wide). Det är knappast lika imponerande.

Någon som tror att virtuella världar kommer att blomma ut som annonskanal?

Annonser

One Response to Tilltron till virtuella världar finns kvar – varför?

  1. Magnus Hedberg skriver:

    Tror som alltid att de är lite för optimistiska i sina visioner. 2010 kommer vi inte att ha kommit så långt, men kanske 2015? Virtuella världar à la SL är bara en försmak av vad som kommer att komma på webben/internet i framtiden. Många tycker att det suger, ser fult ut, är långsamt och obefolkat. Jämför med webben anno 1995. Den var också ful, långsam och ”ingen” använde det. Ha tålamod helt enkelt.

    Inom de närmasta åren tror jag att vi kommer att få se fler virtuella världar som är både snyggare, snabbare och mer användbara (och då kommer också publiken). Riktigt roligt blir det den dagen någon aktör skapar en realistisk avbild av vår egen värld, men slänger in objekt som inte existerar på riktigt (t ex personliga reklamskyltar på husväggar, marken, varsomhelst). Koppla in ett par VR-glasögon och du kan gå omkring i den riktiga världen och allt ser ut som vanligt, men du ser även saker som inte existerar på riktigt. Gränsen mellan verklighet och fantasi suddas ut på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: