Rob Curley får draghjälp för att bli superlokal

Rob Curley är på föreläsningsturné i Sverige och besöker Corren, VLT och NA kombinerat med familjesemester. Curley har nyligen anställts av Washington Post och har en ”drömroll”. Han behöver inte ansvara för hela Washingtonpost.com, det sköter 300 befintliga personer, utan Curleys gäng på fem personer ska endast fokusera på webbprojekt som ska imponera.

Han har redan gått live med två projekt: OnBeing (videoreportage av ”vanliga” männsikor) och en multimedia-driven shoppingstudie av 12-åringar.

Den första stora lanseringen sker dock 16 juli. Då lanseras en lokal sajt om Washington-förorten Loundoun (300 000 invånare) på känt Curley-manér. Multimedia- och information overkill med tusentals bilder och dokument från skolor, kyrkor, idrottsanläggningar m.m i förorten känner vi igen från både Lawrence och Naples där Curley tidigare har verkat.

Hans stora nyhet denna gång är att han kommer att nyttja Youtube och andra stora sajter med användargenererat innehåll för att fylla Loundoun-sajten. Curley har ingångar högt upp i Google-sfären och kommer att få en feed med Loundoun-taggade filmer som laddas upp till Youtube till sin lokala sajt. Ni kommer att kunna läsa mer om hans samarbetsprojekt i nästa nummer av The Wired.

Väldigt smart och något för oss andra att kopiera så snart Youtube, Flickr mfl släpper publika API:n som vi kan använda. När jag sökte på ”Linköping” på Youtube fick jag 1 130 träffar. Redan idag finns API:n till flera läsargenererade sajter, men Curley har fått Youtube att öppna upp sin feed ytterligare.

Helt nytt är inte Curleys arbetssätt. Lokalt content från andra sajter har vi redan sett i Sverige. På Aftonbladets lokala sajter finns feeds från Schibstedtsägda Blocket.se och Bloggportalen.se med lokalt innehåll.

Annonser

One Response to Rob Curley får draghjälp för att bli superlokal

  1. […] imponerad av skandinavien Rob Curley var gästföreläsare på Corren, VLT och NA. Han var imponerad över några av de webbprojekt som han stötte på i Danmark och Sverige. Läs […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: